Гройсман назвав Hyperloop ініціативою Омеляна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман назвав Hyperloop ініціативою Омеляна

Казна та Політика
907
Уряд не ухвалював рішень щодо будівництва в Дніпрі тестового майданчика для впровадження в Україні Hyperloop, ініціатива її будівництва належить особисто міністру інфраструктури Володимиру Омеляну.
Про це глава уряду Володимир Гройсман повідомив на зустрічі з представниками регіональних ЗМІ, передає УНІАН.
“Уряд не приймав ніяких рішень щодо реалізації цього проекту, це ініціатива міністерства, міністра особисто, він цим питанням займається і буде коментувати”, – сказав прем’єр.
Гройсман зазначив, що якщо буде потрібна його допомога в реалізації проекту, то він готовий її надати.
“Я допоможу, але я більше займаюся метро в Дніпрі. Вчора зустрічався з Борисом Філатовим (мером міста – ред.), ми надали максимальну підтримку і будемо підтримувати міського голову у розвитку метро”, – сказав він.

Довідка Finance.ua:

  • У місті Дніпро почнеться будівництво тестового майданчика для надшвидкої транспортної системи Hyperloop, розробленої Ілоном Маском.
  • 21 лютого на веб-сайті міністерства з’явився анонс “Hyperloop в Україні” без уточнення подробиць, а на сторінці в соцмережі Facebook В.Омелян коротко написав: “Really. Inception”.
  • Тим часом Україна не значиться серед країн, які розглядалися для цього проекту. Найближчою країною, яка могла б бути в ньому учасником, є Польща.
  • Hyperloop – проект вакуумного поїзда, запропонований в 2012-2013 рр. американським венчурним капіталістом Ілоном Маском. В даний час проект не реалізований. Найбільшу активність в його втіленні проявляють компанії Virgin Hyperloop One і HTT.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас