Кабмін зафіксував зарплату будівельників на 2018 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін зафіксував зарплату будівельників на 2018 рік

Казна та Політика
3285
Мінрегіонбуд визначив орієнтовний розмір кошторисної заробітної плати в будівництві на 2018 рік у розмірі 5500-7800 грн. Він використовується при визначенні вартості об’єктів будівництва, що фінансуються із залученням бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, а також кредитів під державні гарантії. Про це повідомила прес-служба відомства.
У розрахунку були враховані дані підрядників щодо надбавок та доплат, розмір прожиткового мінімуму в 2018 році і відповідні пропозиції обласних державних адміністрацій.
Зараз є пропозиція в рамках децентралізації відійти від практики централізованого розрахунку фіксованої кошторисної заробітної плати.
Розмір кошторисної зарплати в будівництві враховується замовниками (інвесторами) при визначенні вартості будівництва на стадії розробки проектної документації. По кожному конкретному об’єкту замовники будівництва приймають рішення щодо рівня кошторисної заробітної плати у складі вартості будівництва, виходячи з його виду і особливостей здійснення будівельних робіт на об’єкті. Визначена вартість будівельних робіт стосується нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту та технічного переоснащення.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас