У Єгипті побудують найбільшу сонячну електростанцію в світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Єгипті побудують найбільшу сонячну електростанцію в світі

Енергетика
637
Загалом Benban Solar Park буде складатися з 32 сонячних установок. Перші з них, сумарною потужністю 165 МВт, вже розпочали роботу, пише Electrek.
У 2019 році В Єгипті розпочне роботу найбільший сонячний парк в світі. Він буде називатися Benban Solar Park, його вартість складе $823 млн, а потужність — 1,6-2 ГВт. Парк розташується в пустелі на площі 37,3 км кв. Проект не отримає державного фінансування, натомість йому забезпечений контракт терміном на 25 років, за яким державна компанія Egyptian Electricity Transmission Company зобов’язується закуповувати у нього електрику за ціною 7,8 центу за кВт*год.
Як мінімум 325 МВт установок будуть складатися з комбінації біфаціальних сонячних панелей і одновісних трекерів компанії NEXTracker. Ще 65 МВт одновісних трекерів поставить німецька компанія Mounting Systems. Загалом Benban Solar Park буде складатися з 32 сонячних установок. Перші з них, сумарною потужністю 165 МВт, вже розпочали роботу.
Парк являє собою комплексну фінансову модель, частково підтримувану урядом, яка дозволяє інвестиційним групам розробляти великомасштабні проекти з виробництва сонячної енергії за прийнятною ціною. Так, один з підрозділів World Bank Group надає можливість страхування «політичного ризику» на суму $210 млн приватним кредиторам та інвесторам, які беруть участь у будівництві Benban Solar Park.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас