Генерал ВПС США: «За кілька років ми почнемо битися в космосі» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генерал ВПС США: «За кілька років ми почнемо битися в космосі»

Світ
1986
Генерал ВПС США Девід Голдфайн переконаний, що необхідно готуватися до космічних воєн і військово-повітряні сили повинні вкладати чималі кошти в нові технології і навчання командирів космічних військ.
Генерал Голдфейн, начальник штабу ВПС, виступив на симпозіумі перед аудиторією військовослужбовців, заявивши, що їм час починати думати про космічний простір в тих же поняттях, у яких вони міркують про повітряний простір. За його словами, «настав час для нас як військовослужбовців, незалежно від спеціальностей, прагнути до переваги в космосі з таким самим завзяттям, яке ми відчуваємо по відношенню до переваги в повітрі».
Генерал попередив, що війна в космосі — це лише питання часу. І підкреслив, що ВПС США повинні підготуватися до перенесення поля бою в безповітряний простір. «Я переконаний, що ми станемо боротися з космосу вже в найближчі роки, — заявив він. — І ми повинні очолити спільні зусилля в цьому суперечливому регіоні. Цього вимагає від нас країна».
ВПС США повинні підготуватися до мінливих умов і зрозуміти, як поєднувати повітряну, космічну та кібервійну, щоб мати повну картину того, що відбувається в конфлікті. Для цього збройні сили повинні інвестувати в нові технології, а також навчання командного складу. Розробити програму для офіцерів космічних військ США доручено генерал-лейтенанту Стівену Квасту.
Орієнтація ВПС США на космос відображена в бюджеті на 2019 фінансовий рік, в якому $8,5 млрд виділено на космічні програми, повідомляє Space News.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас