У Британії з'явиться перша приватна станція далекого космічного зв'язку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Британії з'явиться перша приватна станція далекого космічного зв'язку

Технології&Авто
305
Європейське космічне агентство і група британських інвесторів спільно працюють над першою в світі приватною станцією космічного спостереження і зв’язку, яка буде розташована у корнуельському містечку Гунхіллі. За допомогою оновленої антени, побудованої в 1985 році, вона зможе передавати і отримувати повідомлення з космічних супутників, що знаходяться за мільйони кілометрів.
Зараз, коли ми переживаємо відродження комічних програм, зростає значущість систем спостереження і комунікації, які забезпечують роботу супутників і зондів, які досліджують далекий космос, пише New Atlas. Це завдання виконує, наприклад, мережа далекого космічного зв’язку NASA, яка була створена ще в 1960-ті роки, або нова мережа Європейського космічного агентства (ЄКА), що включає три тарілки в Австралії, Іспанії та Аргентині.
Однак обсяг даних, які отримує ЄКА від поточних місій, швидко зростає. В середині наступного десятиліття далекий космічний зв’язок європейського агентства, що забезпечує роботу вже діючої місії ExoMars або майбутнього корабля Juice, збільшить обсяг інформації вдвічі, каже П’єр Баргеліні, представник ЄКА.
Будівництво станції в Гунхіллі допоможе частково знизити навантаження на основну комунікаційну мережу ЄКА. Зараз комплекс являє собою 60 «тарілок» на 57 гектарах землі, які здійснюють радіо-, телевізійну, телефонну та інтернет-комунікацію. Одна з «тарілок», GHY-6, протягом найближчих двох років буде переобладнана для спостереження і зв’язку з супутниками в глибокому космосі. Оплачує переоснащення приватна британська компанія Cornwall & Isles of Scilly Local Enterprise Partnership, до якої пізніше приєднається ЄКА.
«Як тільки завершиться оновлення станції, приблизно через 24 місяці, Гунхіллі зможе доповнювати власні станції Європейського космічного агентства і забезпечувати контроль за місіями в далекому космосі, чи то місії ЄКА, чи інших агентств, чи приватних стартапів, які вивчають Марс або видобувають корисні копалини на астероїдах», — говорить Клаус-Юрген Шульц, інженер ЄКА.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас