Кіберполіція затримала хакера, якого розшукують у 30 країнах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіберполіція затримала хакера, якого розшукують у 30 країнах

Фінтех і Картки
1137
Департамент кіберполіції Національної поліції України затримав хакера, якого розшукували правоохоронці 30 країн світу. Про це повідомляє прес-служба МВС України в соцмережі Facebook.
При затриманні у нього виявили український паспорт на ім’я іншої людини, за яким хакер прибув до Києва. В ході обшуку на орендованій квартирі поліцейські вилучили ноутбук, гроші і флеш-накопичувачі.
За інформацією відомства, затриманий був організатором мережі “Avalanche”, яка працювала 7 років. В її ліквідації були задіяні правоохоронці 30 країн. 30 листопада 2016 року поліцейські провели міжнародну спецоперацію з ліквідації цієї кібермережі. Тоді в Полтаві правоохоронці затримали і організатора цієї злочинної діяльності – 33-річного місцевого жителя.
Сьогодні суд у Полтаві, який вже відпустив хакера на свободу, буде приймати рішення про запобіжний захід.
“1 грудня 2016 року Жовтневий районний суд м.Полтави розглянув клопотання представника Генеральної прокуратури України про його арешт. У виборі саме такого запобіжного заходу суд відмовив, після чого підозрюваний зник із залу суду. Пізніше він був оголошений в міжнародний розшук”, – зазначили в Департаменті.
Згідно з українським законодавством, йому інкримінують причетність до скоєння кількох кримінальних злочинів: ч. 3 ст. 209, ч. 1 ст. 361, ч. 2 ст. 342 і ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України.
“Водночас прокуратурою Вердена і поліцією Люнебурга (ФРН) розслідується кримінальна справа щодо міжнародної платформи злочинної інфраструктури, відомої як “Avalanche”, яка використовувалася в якості майданчика для запуску та управління масових глобальних шкідливих атак і відмивання грошей. У Німеччині, за оцінками експертів, це спричинило збитки на понад 6 млн євро. Крім того, пов’язані з кібератаками грошові втрати, здійснені по мережі “Avalanche”, за попередніми підрахунками, склали сотні мільйонів євро по всьому світу”, – розповіли в Департаменті кіберполіції Нацполіції України.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас