Фермерам цього року нададуть 70% компенсації за обладнання - Мінагро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фермерам цього року нададуть 70% компенсації за обладнання - Мінагро

Аграрний ринок
726
Уряд у поточному році фермерським кооперативам буде відшкодовувати 70% вартості обладнання.
Про це заявив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета під час круглого столу «Впровадження нових фінансових інструментів підтримки малого і середнього підприємництва на селі 2018 року», інформує прес-служба Мінагрополітики.
«70% компенсації за обладнання отримають фермери, у яких вже є або які створять кооператив. В цьому році ми зосередимося на двох напрямках кооперативів – молочному і плодово-ягідному. Ці напрямки передбачають найбільший ефект щодо збільшення продукції з доданою вартістю, створення робочих місць для селян та розвитку місцевої інфраструктури», – зазначив Віктор Шеремета.
Так, ягідним кооперативам компенсація надаватиметься за обладнання для зберігання і шокової заморозки. Молочним кооперативам – за доїльне обладнання та обладнання для охолодження молока.
Також, зазначив чиновник, в рамках держпідтримки для фермерів передбачаються додаткові преференції при купівлі техніки. Крім стандартних 25% компенсації за програмою здешевлення сільськогосподарської техніки, фермери додатково отримають 15% компенсації – всього 40%.
“Крім того, для фермерів пропонується здешевлення кредитних коштів до європейського рівня – 1-2%. Ще один напрям підтримки – повернення 80% вартості за придбання насіння української селекції. Також для фермерів буде удешевлена вартість консультаційних послуг”, – наголосив Шеремета.
Програма розвитку фермерських господарств та кооперації – це нова програма з обсягом фінансування в 1 млрд грн. Одним з прогнозованих результатів дії програми має стати збільшення частки фермерських господарств у виробництві валової продукції аграрної галузі з 6 до 10%.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас