Nissan запустить тестовий проект безпілотного таксі навесні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nissan запустить тестовий проект безпілотного таксі навесні

Технології&Авто
276
Nissan і DeNA оголосили про спільний запуск пілотного проекту безпілотного таксі Easy Ride в Японії цієї весни. У прес-релізі Nissan кажуть, що машини будуть пересуватися по району між штаб-квартирою компанії і торговим центром Yokohama World Porters у місті Йокогама.
Багато компаній, що розробляють безпілотні автомобілі, роблять наголос на використанні їх як таксі. Зокрема, в цьому напрямку працюють такі компанії, як Waymo, Uber і «Яндекс». У перспективі таксі на базі безпілотних автомобілів дозволить суттєво здешевити перевезення — цьому посприяє практично цілодобова робота кожної машини і відсутність необхідності платити водієві.
Тепер стало відомо, що Nissan спільно з DeNA запускає свій пілотний проект безпілотного таксі вже цієї весни. Починаючи з 5 березня 2018 року, в Йокогамі перші безпілотні автомобілі програми Easy Ride стануть доступні для всіх бажаючих. В рамках першого пілотного проекту, щоправда, автомобілі таксі рухатимуться за маршрутом протяжністю 4,5 кілометра між штаб-квартирою Nissan і торговельним центром Yokohama World Porters, однак пасажири зможуть через додаток на смартфон і планшет, встановлений в машині, обирати один з 500 пунктів призначення, розташованих вздовж основного маршруту. За переміщенням автомобілів будуть спостерігати віддалені оператори.
Також передбачається, що під час поїздки пасажири будуть проходити опитування, яке допоможе DeNA і Nissan поліпшити проект. Надалі розробники планують поліпшити логістику, впровадити підтримку декількох мов у систему, щоб до Олімпіади-2020 в Токіо вже представити повноцінний сервіс таксі.
За матеріалами:
N+1
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас