В Укравтодорі пропонують підвищити штрафи за перевищення швидкості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Укравтодорі пропонують підвищити штрафи за перевищення швидкості

Казна та Політика
3413
В Україні слід підвищити суми штрафів за перевищення швидкості на дорогах, а також посилити контроль з боку правоохоронців. Про це заявив в. о. голови Державного агентства автомобільних доріг (“Укравтодор”) Славомір Новак.
“Нам бракує поліції, яка б штрафувала порушників швидкісного режиму. Ми можемо прописати обмеження в 40, 50, 60 км/год, але якщо нема кому штрафувати за перевищення швидкості, то закон не буде працювати. Це першочергове завдання – посилення поліції і збільшення штрафів”, – заявив Новак.
Нагадаємо, з 1 січня в Україні запровадили нове обмеження швидкості в місті – 50 км/год.
Також Новак вважає, що для вирішення питання перевищення водіями швидкості і, відповідно, для зниження рівня смертності на дорогах необхідно побудувати автоматичну систему контролю швидкості, змінити закон про фотофіксацію.
“Тільки так ми отримаємо реальний результат щодо порушення швидкісного режиму і скорочення смертності. Але я усвідомлюю: це непопулярна думка, особливо серед водіїв”, – зазначив голова “Укравтодору”.
Він також підкреслив, що вирішення питання збільшення граничної швидкості на дорогах – в першу чергу, за поліцією, комунальною владою або власниками доріг.
“Вони повинні вирішувати, яка повинна бути швидкість. Якщо є можливість і дорога – на дві-три-чотири смуги, то, звичайно, можна збільшити швидкість на ній. Ми запропонували основну загальну умову щодо доріг у населених пунктах: з 60 км/год знизили до 50 км/год. В інших країнах, наприклад в ЄС, йдуть переговори на предмет зниження ще з 50 км/год до 30 км/год у спеціальних зонах, в центрі міст”, – сказав Новак.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас