Управлінням української ГТС цікавляться 10 європейських газових консорціумів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Управлінням української ГТС цікавляться 10 європейських газових консорціумів

Казна та Політика
278
Проведено консультації з першими сімома іноземними операторами газотранспортної системи, які висловили зацікавленість у спільному управлінні українською газотранспортною системою (ГТС), і ще з кількома компаніями буде проведено інтерв’ю на початку березня поточного року, — повідомив віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон.
За його словами, свої пропозиції Україні вже надіслали такі європейські газові консорціуми Словаччини та Італії, як Eustream і Snam, Нідерландів і Франції — Gazunie і GRTgaz, компанії з Польщі — GAZsystem, Греції — Desfa, Іспанії — Reganosa, Німеччини — Verbunddnelz Gaz AG, Бельгії — Fluxys, Румунії — Transgaz.
«Видобуток газу в Європі падає, а потреба зростає з року на рік. Ми маємо унікальну газотранспортну систему, найбільші сховища природного газу в Європі, займаємо друге місце серед країн ЄС за запасами газу. Тому і спостерігаємо такий великий інтерес до України. Наша мета – знайти дуже ефективного та надійного партнера для управління ГТС, щоб забезпечити максимальний транзит російського газу в Європу через українську «трубу» і гарантувати енергетичну безпеку і Україні, і Європі», — цитує Кістіона його прес-служба.
Як поінформували в КМУ, на основі систематизованої інформації спеціально створена урядом Робоча група сформує пропозиції щодо умов конкурсу на залучення одного або кількох міжнародних партнерів для ПАТ «Магістральні газопроводи України».
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас