«Чисті» джерела забезпечать 75% енергії в Південній Австралії до 2025 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Чисті» джерела забезпечать 75% енергії в Південній Австралії до 2025 року

Енергетика
246
Штат Південна Австралія продовжить фінансувати серйозні проекти в галузі відновлюваної енергетики, тим самим вступаючи у відкриту конфронтацію з федеральним урядом Австралії. Загалом штат виділить $150 млн на розвиток відновлюваних джерел, пише Guardian.
Прем’єр-міністр Південної Австралії Джей Уезерілл поставив мету: до 2025 року 75% енергії штату має надходити з відновлюваних джерел. Крім того, 25% пікових навантажень забезпечуватимуть системи зберігання енергії сумарною потужністю 750 МВт. На реалізацію цих проектів регіон виділятиме субсидії.
Таке рішення Південної Австралії було сприйнято, як ляпас федеральному уряду, оскільки держава не планувала витрачати кошти на розвиток відновлюваної енергетики, вважаючи за краще віддати цей бізнес приватним компаніям. «Ми не збираємося втрачати лідируючі позиції в переході на чисту енергетику через людей, які не вірять, що це можливо», – заявив Уезерілл.
На сьогоднішній день в штаті вже побудована найбільша в світі літій-іонна батарея Tesla Powerpack, а також почалася робота над створенням «віртуальної електростанції», яка об’єднає 50 000 будинків в єдину енергосистему. Компанія Carnegie Clean Energy також отримала грант в $3 млн від уряду Південної Австралії на будівництво системи зберігання енергії потужністю 2 МВт на території колишнього автоскладального підприємства General Motors Holden в передмісті Аделаїди. Конструкція буде модульною, тому потужність батареї при бажанні можна буде збільшити. «Станція в Аделаїді буде першою в серії проектів з відновлюваної енергетики, на які ми плануємо виділити в цілому $150 млн», – розповів Уезерілл.
Австралійське агентство відновлюваних джерел енергії також має намір витратити $1 млн на два дослідження зі створення водосховищ для електростанцій на території штату. Одне з них передбачає використання в якості резервуара колишніх залізорудних шахт поблизу Уайалли. Інший проект пов’язаний з використанням в енергетиці морської води, і в разі успіху може бути реалізований вже в 2023 році.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас