У Китаї робомобілям довіряють в 2 рази більше, ніж в США і Німеччині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї робомобілям довіряють в 2 рази більше, ніж в США і Німеччині

Технології&Авто
137
Міжнародний аудиторський концерн TÜV Rheinland опублікував результати опитування, покликаного виявити ставлення споживачів із різних країн до безпеки автономного транспорту. Виявляється, водії в Китаї більше довіряють виробникам безпілотних автомобілів, ніж їхні колеги з США і Німеччини.
Опитування думок більш ніж 1000 водіїв старше 18 років з США, Китаю та Німеччини виявило, що в цілому люди вірять, що автономний транспорт зробить дороги безпечнішими, проте в Китаї довіра до безпілотним технологіям майже в два рази вища, ніж в двох інших країнах. Понад 63% китайських респондентів переконані, що автономний транспорт підвищить безпеку руху. У США та Німеччині такої ж думки дотримуються лише 34% водіїв.
Рівною мірою важливим учасники дослідження з різних країн вважають захист персональних даних і високий рівень безпеки від кібератак. Також 78% водіїв висловили бажання мати можливість вирішувати, коли дозволяти машині брати керування на себе, а коли – братися за кермо самим. Ця потреба вища в Німеччині і США, ніж в Китаї.
Більшість опитаних вважає, що інтелектуальні системи майбутніх робомобілів треба регулярно і автоматично оновлювати, щоб забезпечити безпеку руху та захист від кібератак. У Китаї 80% підтримує оновлення по повітрю; в США – 68%, в Німеччині – 64%. 55% респондентів з США незадоволені тим, що їх погано інформують про призначення зібраних даних, про те, хто має до них доступ і наскільки добре вони захищені. У Німеччині майже так само – 52%, а в Китаї такої думки дотримуються лише 15%.
Цікаво, що сумніви в безпілотній технології починають зростати разом зі зростанням рівня автоматизації. Всього 11% опитаних в Німеччині і 15% в США визнають, що побоюються погіршення безпеки на дорогах через появу частково автономних машин, тоді як майже половина тих же респондентів вважають, що це станеться, коли вулиці заповнить повністю автономний транспорт. При цьому тільки 24% водіїв Китаю очікує погіршення дорожньої безпеки в разі появи безпілотних автомобілів. Ці результати в цілому збігаються з проведеним тією ж компанією навесні минулого року опитуванням. Тоді 75% респондентів з Німеччини в цілому сприймали автономні технології позитивно, але багато деталей викликали у них недовіру, пише Information Age.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас