Відкрито матеріали, які здійснять революцію в електроніці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відкрито матеріали, які здійснять революцію в електроніці

Технології&Авто
2332
Фахівці Центру інтеграційних нанотехнологій Міністерства енергетики США та їхні британські колеги відкрили новий метод управління провідністю в тонкоплівкових оксидах перовскиту. Ці матеріали можуть зробити революцію в запам’ятовуючих пристроях.
Електроніка могла б працювати швидше, якби зчитувала і записувала дані на терагерцових частотах, а не на кількох гігагерцах. Створювати такі пристрої було б простіше при наявності матеріалів, здатних легко проводити електрику при кімнатній температурі. Вчені вважають, що тонка плівка з оксиду перовскиту може стати подібним рішенням. Однак, досі таких властивостей в цих матеріалах при бажаних частотах добитися не могли.
Американські та британські фахівці виявили колосальний магнітоопір на терагерцових частотах при кімнатній температурі в високоякісних функціональних нанокомпозитах. Терагерцовою провідністю нанокомпозитів можна управляти як за допомогою магнітного поля, так і температурою. Наприклад, в присутності зовнішнього поля в 2 ТГц терагерцова провідність змінюється на два порядки.
Це відкриття демонструє новий підхід до використання оптичних імпульсів на терагерцових частотах, який може змінити вигляд майбутніх запам’ятовуючих пристроїв. На відміну від традиційного колосального магнітного опору (КМО), який спостерігається при сильних магнітних полях і низьких температурах, новий КМО в терагерцових частотах можна спостерігати при кімнатних температурах і середніх магнітних полях.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас