Українська компанія побудує в Ізраїлі завод з переробки титанової сировини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська компанія побудує в Ізраїлі завод з переробки титанової сировини

Фондовий ринок
696
Група компаній “Велта” планує побудувати в Ізраїлі завод з переробки титанової сировини, яку видобувають в Україні. Цю інформацію підтвердив власник і керівник компанії Андрій Бродський.
За словами Бродського, це буде завод з виробництва діоксиду титану. Він використовується як пігмент білого кольору в хімічній і харчовій промисловості, медицині та інших галузях.
За даними ізраїльських ЗМІ, українська компанія вже звернулася до міністерства економіки і промисловості Ізраїлю. На створення підприємства вона просить виділити земельну ділянку в Східному Негеві. Планований обсяг інвестицій — $150-200 млн.
На підприємстві буде проводитися переробка руд з вмістом титану — ільменіту, що видобувається на Бірзулівському родовищу в Україні. Очікується, що буде створено 600 нових робочих місць.
Українська компанія може розраховувати на державні дотації в розмірі 30% від суми інвестиції у рамках закону про підтримку інвестицій. Зокрема, 20% на підтримку заводу, розташованого на периферії, і ще 10% на завод, розташований на “глибокій периферії”.
Проектувальні роботи планується завершити до середини 2018 року, а почати будівництво — у другому кварталі 2019 року. Очікується, що завод почне роботу в середині 2021 року.
ТОВ ВКФ “Велта” створено в 2000 році з метою розвитку Бірзулівського родовища ільменіту для видобутку рудних пісків і виробництва з них ільменітового концентрату. За період 2002-2006 років “Велта” за власні кошти провела детальну розвідку і підрахунок запасів Бірзулівського розсипного родовища ільменіту. У червні 2007 року компанія отримала в Міністерстві охорони навколишнього природного середовища спеціальний дозвіл на промислову розробку (видобуток) Бірзулівського родовища терміном на 20 років.
ГЗК компанії “Велта” з видобутку та переробки ільменіту на Бірзулівському родовищі поблизу села Коробчине Новомиргородського району Кіровоградської області був офіційно відкритий у грудні 2011 року. Відвантаження сировини почалися у квітні 2012 року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас