"Київзеленбуд" планує розпоряджатися землею під усіма міськими парками і скверами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київзеленбуд" планує розпоряджатися землею під усіма міськими парками і скверами

Казна та Політика
163
Комунальне об’єднання “Київзеленбуд” розраховує оформити право постійного користування земельними ділянками по всіх парках і скверах за 3-4 роки, повідомив генеральний директор “Київзеленбуду” Михайло Наконечний на прес-конференції в агентстві “Інтерфакс-Україна” у вівторок.
“Щодо робіт із землевідведення – так, дійсно, вони не дуже швидко виконуються. Торік ми тільки почали, але відразу по 159 об’єктах. Можемо сказати, що в місті близько 700 об’єктів, на яких необхідно виконати роботи із землеустрою. Якщо ми щороку будемо таку кількість виконувати, то приблизно за три-чотири роки зробимо все”, – сказав він.
У свою чергу в.о. начальника управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований додав, що оформлення права постійного користування земельними ділянками захистить зелені насадження від знищення.
“Проведення “Київзеленбудом” робіт із землеустрою та оформлення права постійного землекористування дозволяє винести в натуру, побачити конкретні межі – зафіксувати їх і захистити від зазіхань, в першу чергу, забудовників. Визначити цільове призначення, раз і назавжди – цільове призначення буде “рекреація, відпочинок”, – сказав він.
На сьогодні в Києві тільки Парк партизанської слави має акт на постійне користування земельними ділянками. У столиці створено 114 парків, 491 сквер, 59 бульварів, і ця кількість збільшується щомісяця за рахунок отримання офіційного статусу існуючими зеленими зонами. Площа міських парків – 7,8 тис. га, міських лісів – майже 32 тис. га.
Зелені насадження столиці обслуговують 10 комунальних підприємств “УЗН”, три лісопаркові господарства, декоративний розсадник “Теремки” та міська станція захисту зелених насаджень (загальна чисельність співробітників – більше 2 тис. осіб).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас