Швидкість зарядки літій-іонних батарей можна збільшити в 5 разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швидкість зарядки літій-іонних батарей можна збільшити в 5 разів

Технології&Авто
1175
Вчені продовжують обіцяти швидку заміну літій-іонним батареям, але ті не збираються зникати з ринку без бою. Частина дослідників працює над тим, щоб зробити звичні літій-іонні батареї ефективнішими, надійнішими і дешевшими. Успіху досягла команда з Уорікського університету в Англії. Їм вдалося значно прискорити процес зарядки батареї, пише Eurekalert.
Насправді з самими батареями вони зробили мінімум змін. Вони розробили нову методологію тестування літій-іонних акумуляторів. З її допомогою вдалося з’ясувати, що поточні стандарти для літій-іонних батарей занижені в п’ять разів. Насправді, вони витримають і більш високу інтенсивність зарядки.
За словами вчених, до цього виробники штучно занижували можливості акумуляторів, тому що боялися вибухів і займань. Проблема лише в тому, що наукою обмеження для батарей не були підтверджені – ніхто просто не проводив таких досліджень, не заміряв температуру безпосередньо в електродах. Англійські ж учені кажуть, що їм вперше вдалося провести дослідження такого роду. Нова технологія дозволяє безпечно підвищувати інтенсивність заряду в рази.
Так, практично не змінюючи влаштування самих батарей, вчені показали, що їх можна використовувати ефективніше. Їхній метод не пропонує бездумно збільшувати інтенсивність зарядки. Технологія дозволяє більш тонко контролювати і вимірювати роботу батарей. Прямо під час роботи акумуляторів вчені здатні знімати інформацію про температуру електродів, про їх стан, попереджати їх деградацію. При такому контролі можна в повністю контрольованих умовах використовувати батареї на повній потужності, наприклад, збільшити швидкість заряду в 5 разів. Це особливо важливо, наприклад, в літій-іонних сховищах енергії, що набирають популярності. Метод дозволить безпечно вивести їх на максимальну продуктивність, оберігаючи від надзвичайних ситуацій.
До цього фахівці цього університету вже пропонували варіанти вдосконалення літій-іонних батарей. Вони встановили, що можна замінити графіт в анодах літій-іонних батарей на кремній, зміцнивши структуру анода графеном. Завдяки цьому термін служби акумуляторів можна збільшити більш ніж удвічі.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас