Через податкову реформу Америка стрімко нарощує розмір держборгу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через податкову реформу Америка стрімко нарощує розмір держборгу

Світ
864
Незабаром світ знову може заговорити про неминучий дефолт Сполучених Штатів з усіма наслідками для ринків і економік. Такого висновку дійшов керуючий партнер інвестиційної компанії Capital Times Ерік Найман, проаналізувавши дані про дефіцит бюджету США.
Згідно з прогнозами Goldman Sachs, опублікованими у лютому 2018 року, податкова реформа США змусить монетарну владу нарощувати обсяг державного боргу. Тільки в 2018 році американських паперів буде випущено на більш ніж $1 трлн – удвічі більше, ніж роком раніше.
20 лютого прогнози почали здійснюватися. Казначейство США анонсувало розміщення держоблігацій на гігантську суму $151 млрд. Причому йдеться виключно про додаткову пропозицію.
Це призвело до різкого зростання прибутковості паперів. Аналітик очікує, що в найближчі дні може бути оновлений максимум за останні кілька років – прибутковість американських облігацій перевищить 3% річних.
«Окреме велике питання – де світ візьме в 2018 році більше трильйона доларів, щоб профінансувати дефіцит бюджету США. Чи не призведе це до кризи доларової ліквідності. Особливо в умовах курсу на монетарне посилення, який сповідує зараз ФРС», – задається питанням Найман.
І додає, що незабаром знову всерйоз почне обговорюватися можливий дефолт США. Саме цю обставину він пропонує розглядати як керівництво до дії. Як тільки в статистиці Google Trends почне стрімко зростати інтерес до відповідного пошукового запиту, інвесторам слід виходити з долара. І йти в єну, золото або євро.
«Бережіть кеш. І пам’ятайте, коли США кашляють, решта світу переживає грип, а Україна буде лежати з пневмонією», – резюмує аналітик.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас