У iOS знайшли екзотичний баг: символ з дравідійської мови блокує роботу iPhone — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У iOS знайшли екзотичний баг: символ з дравідійської мови блокує роботу iPhone

Технології&Авто
2130
У Apple тривають проблеми з програмним забезпеченням: новий баг дозволяє перезавантажити iPhone і Mac, а також заблокувати доступ до Messages, WhatsApp, Facebook Messenger, Outlook, Gmail і інших популярних додатків. Вперше проблему помітили автори італійського ресурсу Mobile World.
Як передає AIN.ua, вразливість проста: достатньо відправити на пристрій специфічний символ з однієї з мов Індії (мова телугу з родини дравідійських мов), після чого з’явиться екран перезавантаження (Springboard). Ось як виглядає цей символ – జ్ఞ‌ా (настійно рекомендується не відправляти його нікому, щоб уникнути проблем).
Спроби знову відкрити месенджер або поштовий клієнт виявляться безуспішними. Додаток спробує обробити специфічний символ і знову відправить iPhone в ребут. Єдиний знайдений спосіб повернути доступ, наприклад, до iMessages – отримати нове повідомлення і спробувати видалити усю розмову.
Для WhatsApp допоможе доступ з веб-версії і видалення проблемного повідомлення.
Проблема спостерігається на всіх актуальних версіях iOS, що знаходяться в публічному доступі, включаючи iOS 11.2.5. У публічній збірці бета-версії iOS 11.3 баг вже не відтворюється.
Також він впливає не на всі додатки – журналістам не вдалося відтворити його в Telegram і Skype.
Не рекомендується тестувати вставку символу і на Mac: комп’ютери не перезавантажуються, використані програми (TextEdit, Finder, Notes) зазвичай відключаються.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас