Нового Chevrolet Niva не буде: американці зупинили розробку в Тольятті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нового Chevrolet Niva не буде: американці зупинили розробку в Тольятті

Фондовий ринок
1593
Спільне підприємство американської корпорації General Motors і російського об’єднання “АвтоВАЗ”, яка випускає автомобілі Chevrolet Niva в Тольятті, призупинило роботи з проекту створення нового покоління автомобіля.
За запитом одного з акціонерів компанія GM-АвтоВАЗ оновила бізнес-план, повідомляють російські ЗМІ. Остаточної угоди щодо підтримки проекту акціонерами поки що не досягнуто.
СП представив концепт Chevrolet Niva другого покоління на виставці в Москві в 2014 р. Тоді планувалося, що випуск нового покоління Chevrolet Niva почнеться в 2015 р., але потім цей термін кілька разів переносився.
В середині 2017 р. стало відомо, що державний Сбербанк Росії може виступити гарантом у рамках фінансування проекту із запуску на заводі GM-АвтоВАЗ виробництва позашляховика Chevrolet Niva другого покоління. СП раніше зверталося за наданням держгарантій під проект, але банк поки що не прийняв рішення про участь у проекті.
Влада Самарської обл. в 2017 р. оцінювала інвестиції в проект створення нового покоління Chevrolet Niva в 21,57 млрд руб., в тому числі держпідтримка очікувалася на рівні 10 млрд руб. Продажі нових Chevrolet Niva, які СП збирає з 2002 р., за підсумками 2017 р. зросли порівняно з 2016 р. на 4,5%, до 31,2 тис. шт.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас