Цукерберг може продати акції Facebook на $13 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цукерберг може продати акції Facebook на $13 млрд

Фондовий ринок
572
Марк Цукерберг продає свої акції, щоб інвестувати в благодійний фонд Chan Zuckerberg Initiative, який він заснував спільно зі соєю дружиною Прісциллою Чан. Фонд повинен забезпечити підтримку вчених, наукових досліджень і проектів, що поліпшують ситуацію на планеті.
За тиждень Цукерберг продав акцій на суму $108 млн. Але в самому факті продажу немає нічого незвичайного. Підприємець і раніше періодично продавав акції. Але цього разу прес-секретар Chan Zuckerberg Initiative розповів, що так починається введення коштів у благодійний проект подружжя.
Recode пише, що протягом наступних 13 місяців Цукерберг може продати акцій загалом на $13 млрд. Вся сума має піти у фонд. Для довідки, зараз Forbes оцінює статки Цукерберга в $72,4 млрд, що робить його 5-м у списку найбагатших людей планети. Раніше Прісцилла і Марк обіцяли передати фонду 99% наявних у них акцій FB.
Коли Цукерберг тільки запустив фонд у грудні 2015 року, він сказав, що буде щорічно продавати акції на суму, що не перевищує $1 млрд. За два роки він пожертвував фонду $1,6 млрд. Але в минулому вересні він змінив план, заявивши, що в найближчі 18 місяців продасть від 35 до 75 мільйонів акцій. На основі цієї заяви видання і отримало $13 млрд. Перший продаж відбувся тільки цього тижня, значить, для продажу решти залишається 13 місяців. Якщо вважати, що Цукерберг обере сценарій максимальної щедрості, то, судячи з поточної ціни на акції FB, фонд стане багатшим на $13 млрд.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас