КС відмовив у відкритті справи про скасування мораторію на продаж землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КС відмовив у відкритті справи про скасування мораторію на продаж землі

Казна та Політика
512
Велика палата Конституційного суду відмовила у відкритті справи за поданням народних депутатів про внесення змін до земельного кодексу України. Це подання було зроблено в КС 55 народними депутатами.
У ньому йшлося про необхідність внесення змін до законодавства, які б дозволили зняти мораторій і надали українцям можливість продавати землі сільгосппризначення. Про це йдеться на сайті Конституційного суду.
Зокрема, розглядалося питання про відповідність пунктів 14, 15 розділу Х Перехідних положень Земельного кодексу України Конституції. За підсумками засідання Суд прийняв рішення відмовити у відкритті конституційного провадження.
Нагадаємо, що мораторій був продовжений в грудні 2017 року до 2019 року. Після цього депутати робили спроби скасувати продовження заборони. В результаті було подано позов до Конституційного суду. Всі ці дії зумовлені тим, що однією з вимог МВФ є дозвіл на продаж сільськогосподарських земель на законодавчому рівні. Зокрема закон про обіг земель сільгосппризначення мав бути прийнятий ще в грудні 2016 року.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас