У месенджері Skype виявлено небезпечну вразливість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У месенджері Skype виявлено небезпечну вразливість

Фондовий ринок
1338
Експерт з безпеки Стефан Кантака заявив про те, виявив небезпечну вразливість у популярному месенджері Skype.
Знайшов він її ще у вересні 2017 року і відразу ж написав про це в Microsoft, якій належать права на Skype. Про це пише ресурс itech.ua.
Виявлена ​​уразливість дозволяє зловмисникам впроваджувати шкідливий код у вигляді скриптів прямо в операційну систему будь-якого користувача. Він, в свою чергу, дозволяє хакерам отримати повний доступ до комп’ютера своєї жертви з правами системного рівня, тобто абсолютно необмеженими.
З цієї причини зловмисники можуть видаляти файли, показувати рекламу, красти особисті дані і виконувати безліч інших дій.
У відповідь на інформацію експерта з Microsoft прийшов лист про те, що виправлення критичної дірки в Skype можливе тільки при повному написанні всього вихідного коду месенджера заново, на що потрібно дуже багато часу.
Тому у американської корпорації є два варіанти дій: нічого не робити з виявленою вразливістю, залишивши мільйони користувачів без захисту перед зловмисниками. Другий варіант – повністю переписати месенджер Skype з нуля, тобто фактично створивши новий продукт, на що піде неймовірно багато часу, коштів і десятки тисяч годин спільної роботи.
Оскільки вже минуло майже півроку, то експерт з безпеки розповів про вразливість у системі захисту виданню ZDNet, яке і піддало історію розголосу.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас