SpaceX побудує третю морську посадкову платформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceX побудує третю морську посадкову платформу

Технології&Авто
837
SpaceX побудує третій безпілотний корабель-платформу під назвою «A Shortfall of Gravitas» («Дефіцит авторитету»). Разом з іншою платформою «Of Course I Still Love You» («Звичайно, я все ще тебе люблю») він буде служити посадковим майданчиком для двох прискорювачів Falcon Heavy в Атлантичному океані, пише Inverse.
Про це повідомив сам Ілон Маск в бесіді з підписниками у Twitter. Назва продовжує традицію Маска називати кораблі-дрони на честь космічних кораблів з фантастичних оповідань британського письменника Іена Бенкса. Ще один, розташований в Тихому океані, має назву «Just Read The Instructions» («Просто прочитай інструкцію»).
Минулого тижня після успішного старту Falcon Heavy два прискорювачі приземлилися на наземних майданчиках, у той час як центральний ступень промахнувся повз «Of Course I Still Love You» і впав в океан за кілька сотень метрів. Наявність другого корабля для парних приземлень дозволить SpaceX більш гнучко планувати запуски. Однак третій корабель стане в нагоді і для щільних запусків Falcon 9, які очікуються цього року.
Невдале приземлення центральної ракети Falcon Heavy — перше за останні 19 місяців, хоча варто відзначити, що це прискорювач іншого класу, ніж Falcon 9. Дронам сильно дістається в разі аварії, тому третій корабель буде дуже доречним із зростанням кількості запусків.
Поки що невідомо, чи буде побудований четвертий корабель на додаток до тихоокеанського майданчику. Основні запуски Falcon 9 проходять у Флориді на мисі Канаверал, тоді як каліфорнійський майданчик на авіабазі Ванденберг завантажений менше.
Наступний запуск Falcon Heavy намічений на червень і знову відбудеться у Флориді.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас