ДФС ліквідувала конвертаційний центр з оборотом 300 млн гривень в Дніпрі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС ліквідувала конвертаційний центр з оборотом 300 млн гривень в Дніпрі

Кримінал
337
Співробітники Державної фіскальної служби (ДФС) спільно з Національною поліцією і прокуратурою ліквідували міжрегіональний конвертаційний центр з оборотом понад 300 млн гривень в Дніпрі.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДФС.
Співробітники податкової міліції ДФС в Дніпропетровській області спільно з Нацполіцією і прокуратурою ліквідували міжрегіональний конвертаційний центр, який “спеціалізувався” на операціях з металобрухтом.
Для ведення незаконної діяльності зловмисники протягом 2017-2018 років зареєстрували і придбали низку транзитних і фіктивних підприємств, нарощували обсяги реалізації за рахунок операцій з металобрухтом, не оподатковуваних ПДВ, без фактичного придбання металобрухту.
На їх розрахункові рахунки клієнти конвертцентру перераховували безготівкові грошові кошти без відображення в податковому і бухгалтерському обліку, які в подальшому переводилися в готівку нібито для закупівлі металобрухту і передавались замовникам послуг, за винятком винагороди в сумі 3-12% (залежно від комплексу послуг).
При цьому при настанні терміну подання декларації з податку на прибуток, підконтрольні підприємства перереєстровували в інші регіони і починали процедуру ліквідації.
За результатами обшуків, проведених в 7 офісах конверцентру та 10 житлових приміщеннях, вилучено 7 печаток підприємств, 5 відбитків печаток, комп’ютерну техніку та мобільні телефони, пістолет без дозвільних документів і 4 гумові кулі, грошові кошти в національній та іноземній валюті в еквіваленті майже 2,4 млн гривень, чорнові записи та фінансово-господарські документи.
Крім того, накладено арешт на 77 поточних рахунків підконтрольних компаній, відкритих у 11 банківських установах, де заблоковано близько 1,5 млн гривень.
Тривають слідчі дії.
Раніше правоохоронці ліквідували конвертаційний центр з оборотом 120 млн гривень у Києві.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас