В ЄСПЛ заявили, що Україна не має можливості виплачувати пенсії в ОРДЛО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄСПЛ заявили, що Україна не має можливості виплачувати пенсії в ОРДЛО

Казна та Політика
875
Заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов написав у Facebook, що Європейський суд з прав людини підтвердив відсутність можливості виплачувати українські пенсії в ОРДЛО.
«ЄСПЛ підтвердив, що Україна зробила все можливе для забезпечення соціальними виплатами жителів окупованого Донбасу. Через конфлікт ми фізично не можемо платити пенсії на тимчасово неконтрольованій частині Донбасу, і це не є порушенням конвенції», — написав він.
Заступник начальника відділу представництва держави в кримінальних справах секретаріату урядового уповноваженого у справах ЄСПЛ Маргарита Сокоренко написала в Facebook, що, як зазначив ЄСПЛ, враховуючи тривалий конфлікт, Україна позбавлена можливостей забезпечити належне функціонування судів.
За її словами, ЄСПЛ відхилив скарги як неприйнятні, оскільки заявники, які мешкають на неконтрольованій території і мають можливість виїхати і виїжджають на підконтрольну територію, не зверталися до національних органів.
Крім того, ЄСПЛ підтвердив висновки в іншій виграшній для України справі «Хлебик проти України», ще раз підкресливши, що уряд України не може забезпечити функціонування судів на окупованій території і вжив усіх можливих заходів для ефективного функціонування судової системи в умовах конфлікту.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас