Депозити в банках. Вже майже безкоштовно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депозити в банках. Вже майже безкоштовно

Кредит&Депозит
2735
Шанси вкладників заробити на депозитах тануть — максимальна прибутковість вкладів продовжує знижуватися. Найбільше за останні два тижні подешевшали заощадження в гривні і в євро.
З моменту публікації останнього огляду максимальних ставок за депозитами, прибутковість за гривневими вкладами знизилася на 1,7%, а за вкладами в євро — на 1,25%. Видно, банкірів вразило стрімке подорожчання євро і непередбачувана поведінка курсу єдиної європейської валюти останнім часом. Вони вирішили перестрахуватися і жорстко взялися за коригування ставок.
Перш ніж перейти до огляду, ми рекомендуємо ознайомитися з методикою дослідження.
У десятці «щедрих» фінустанов, які пропонували найбільш високі ставки за річними гривневими вкладами, відбулися невеликі зміни. Банк Форвард, який ще два тижні тому поступився свою лідерську позицію ТАСкомбанк, продовжив знижувати ставки. За останні 2 тижні гривневі вклади в банку на 12 місяців подешевшали на 1,7%. Після цього Форвард вибув з нашої десятки. Замість нього в перелік самих «щедрих» увійшов ВТБ.
Депозити в банках. Вже майже безкоштовно
Ставки також підкоригували в ПУМБ. Ця фінустанова підвищила максимальну прибутковість своїх гривневих вкладів на 12, 9 і 3 місяці.
Укргазбанк також підняв ставки, але тільки за річними депозитами. Вклади на інші терміни подешевшали.
Долар
Десятка банків, які пропонують найвищі ставки за річними доларовими вкладами, не змінилася. Альфа-Банк і Укрсоцбанк знизили максимальні ставки за річними доларовими вкладами на 0,25%, але залишилися в нашому списку на колишніх позиціях — 5-му і 6-му місці відповідно.
Депозити в банках. Вже майже безкоштовно
Максимальні ставки за доларовими вкладами також знизили Укргазбанк, ПриватБанк і А-Банк. Банк Форвард зменшив прибутковість за заощадженнями на 9 і 3 місяці, але збільшив за річними програмами.
Євро
Сбербанк довгий час утримував титул самого прибуткового банку за річними вкладами в євро. Але на початку лютого він знизив ставки і переїхав на 6-е місце в десятці. Лідируючу позицію тепер займає Місто Банк.
Укргазбанк, який раніше займав 8-му позицію, збільшив прибутковість за вкладами і перемістився на 3 місце.
Банк Форвард знизив максимальну ставку за депозитами в євровалюті на 0,75% і з’їхав з 5-го на 8-е місце.
Депозити в банках. Вже майже безкоштовно
Методика
Депозити відбирали для порівняння за двома критеріями — термін та валюта. Дивились тільки на вклади, доступні будь-якій «людині з вулиці». Тому в огляді не беруть участі «соціальні» вклади — пенсійні, студентські, дитячі й т.д.
Для порівняння не мали значення спосіб і частота виплати відсотків, можливість поповнення/зняття коштів, дострокового розірвання депозитного договору й т.д.
Наведені максимальні ставки включають бонуси за велику суму вкладу, а також за оформлення депозиту онлайн. Такі надбавки доступні для широкого кола осіб, а тому вони показані в огляді.
Наведемо приклад. Банк Х пропонує клієнтам 6 видів гривневих вкладів на 12 місяців. З них один пенсійний, ще один — дитячий. Останні два автоматично виключаються з огляду. Серед решти чотирьох — вклади з виплатою відсотків в кінці терміну і щомісяця, депозит з можливістю поповнення, а також ще один — дає клієнтові право достроково розірвати договір. «Мінфін» дивиться і порівнює ставки за всіма цими 4 видам вкладів. Кожен з них передбачає надбавку 0,5% за розміщення депозиту на суму від 500 000 грн. Але тільки дві програми гарантують бонус 0,5% до стандартної ставки за оформлення вкладу онлайн. З урахуванням всіх можливих надбавок максимальна ставка — 18% — виходить за вкладом з виплатою відсотків в кінці терміну. Саме вона і буде вказана в таблиці.
«Мінфін» нагадує, що максимально висока ставка не гарантує таку ж прибутковість в кінцевому підсумку, адже з доходів за банківськими вкладами сплачується податок. У цьому році він становить 18%. Додатково до цього держава вимагатиме сплатити 1,5% військового збору.
Олекса Рябуха

Бонус до депозиту від Finance.UA:

Нагадаємо, на порталі Finance.UA працює спеціальна програма Бонус до депозиту. З її допомогою можна суттєво збільшити процентну ставку за вкладом!
Як це зробити? Лише три кроки:
1. Заходьте на сторінку Бонус до депозиту від Finance.UA.
2. Обирайте зручну для вас програму від банків у гривні, доларах або євро.
3. Оформляйте заявку на сайті!
За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас