В Ісландії майнінг біткойнів може призвести до нестачі електрики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Ісландії майнінг біткойнів може призвести до нестачі електрики

Фінтех і Картки
551
Майнінг біткойнів в Ісландії увійшов у стадію експоненціального зростання, і на цю діяльність йде все більше і більше енергетичних ресурсів країни, заявив директор з розвитку бізнесу місцевої енергетичної компанії Hitaveita Sudurnesja Йоханн Сноррі Сігурбергссон.
За його прогнозом, в цьому році споживання електроенергії центрами майнінгу біткойнів подвоїться і складе близько 100 МВт, пише Japan Times. Це більше, ніж споживає все населення острова, що становить всього близько 340 тис. осіб.
В останні роки в країні відкривається все більше центрів з переробки інформації, власників яких привертає екологічно чиста репутація країни. Майже 100% електроенергії Ісландії надходить з відновлюваних джерел.
“Зараз ми бачимо, я б сказав, експонентне зростання в тому, що стосується споживання електроенергії центрами з переробки інформації”, – сказав Й.С.Сігурбергссон.
За його оцінками, в 2018 році цим центрам знадобиться 840 гВт-год електроенергії для комп’ютерів і систем охолодження. Все населення країни споживає близько 700 гВт-год.
“Я не думаю, що цей процес незабаром сповільниться, – відзначає Й.С.Сігурбергссон. – Мені постійно телефонують, або просто сюди приїжджають потенційні інвестори та представники компаній, які збираються відкрити такі центри”. “Якщо всі ці проекти будуть реалізовані, у нас не вистачить електроенергії”, – сказав він.
В цьому році в Ісландії почне роботу проект Moonlite – це великий центр обробки інформації, де можна займатися майнінгом різних криптовалют. На першій стадії йому знадобиться 15 МВт.
Однак не всі впевнені, що індустрія майнінгу піде на користь Ісландії.
“Для майнінгу криптовалют не потрібно майже ніякого персоналу, майнінг потребує мінімальних інвестицій, і з цих операцій практично не платяться податки, – вважає депутат парламенту від “Партії піратів” Смаурі Маккарті. – Користь для Ісландії близька до нуля”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас