Facebook порушує низку норм при роботі з особистими даними клієнтів - німецький суд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook порушує низку норм при роботі з особистими даними клієнтів - німецький суд

Фондовий ринок
353
Земельний суд Берліна вирішив, що компанія Facebook при наданні своїх сервісів користувачам порушувала низку юридичних положень у сфері використання особистих даних, повідомляє в понеділок німецький портал “Локал”.
Раніше Федерація німецьких споживчих організацій подала відповідний позов, в якому стверджувалося, що деякі пункти користувальницьких угод Facebook і стандартних налаштувань порушують законодавство в сфері захисту прав споживачів.
“Facebook приховує попередньо встановлені параметри захисту даних (клієнтів – ІФ) – несприятливі для них – в центрі обробки конфіденційної інформації, але при цьому не надає достатніх відомостей тим, хто реєструється”, – заявив співробітник федерації Хайко Дункель.
Всього суд виявив п’ять попередніх налаштувань, які необхідно поправити: вони виявилися настільки закритими, що Facebook не міг гарантувати ознайомлення своїх клієнтів з ними. Зокрема, суд порахував неправомірним, що в додатку Facebook для смартфонів автоматично активізувалася геолокація, яка збирала дані про місцезнаходження користувачів.
У суді також визнали необґрунтованими вісім пунктів користувацької угоди. Так, на думку суду, обов’язковий для підтвердження згодою пункт про те, що користувацькі імена і картинки профілів можуть використовуватися в комерційних цілях і пересилатися в офіс в США, автоматично передбачає неможливість юридично коректної згоди на використання персональних даних.
Також суд вирішив, що Facebook не має права вимагати від користувачів вказувати тільки свої справжні імена, а не псевдоніми.
У свою чергу в Facebook пообіцяли оскаржити рішення суду. У компанії також підкреслили, що з початку судових розглядів в 2015 році Facebook вніс істотні зміни в налаштування своєї продукції і в нормативи роботи співробітників.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас