Uber і Google закрили справу про крадіжку технологій для безпілотного авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber і Google закрили справу про крадіжку технологій для безпілотного авто

Фондовий ринок
246
Розробник технологій для безпілотних авто Waymo, який спільно з Google входить до холдингу Alphabet, і сервіс на замовлення таксі Uber досягли позасудової угоди про врегулювання поданого раніше позову про крадіжку секретних даних. Про це пише Bloomberg. Дану інформацію підтвердив глава Uber Дара Хосровшахі.
“Ми досягли угоди з Uber, яка, як ми вважаємо, захистить інтелектуальну власність Waymo зараз і в майбутньому”, – йдеться в поширеному в п’ятницю повідомленні Waymo. Після того, як сторони врегулювали претензії, федеральний суддя в Сан-Франциско, який розглядав справу, відхилив позов.
Нагадаємо, в лютому 2017 року Waymo подала у федеральний суд Сан-Франциско позов до Uber, вважаючи, що її колишній співробітник Ентоні Левандовскі в грудні 2015 року скопіював понад 14 тисяч конфіденційних файлів, включаючи схеми друкованих плат лідара, і використовував їх в роботі власного стартапу Otto, який займається створенням сакерованих вантажівок для далекобійників. Пізніше Uber викупив Otto. Левандовскі очолив проект з сітворення таких машин в Uber, але через скандал був звільнений 30 травня, а суд Сан-Франциско зобов’язав інженера повернути Alphabet всі документи, що стосуються розробки безпілотного автомобіля.
Глава Uber не розкриває умов угоди сторін, але зазначає, що хтось із співробітників Waymo міг перейти на роботу в Otto, маючи на руках інформацію про технології компанії. Хосровшахі додав, що Uber і Alphabet є не тільки конкурентами, а й “партнерами, які поділяють впевненість в тому, що технології здатні змінити життя людей на краще”.
Bloomberg з посиланням на джерела пише, що для припинення справи Uber погодилася передати Waymo частку 0,34%, яка оцінюється приблизно в $245 млн, хоча спочатку Waymo вимагала від неї компенсацію в розмірі $1,86 млрд. Також Uber дала згоду на відмову від використання технології підрозділу Alphabet, як того просили в Waymo.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас