НКРЕКП сумнівається в готовності українських обленерго перейти на нові тарифи з 1 квітня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕКП сумнівається в готовності українських обленерго перейти на нові тарифи з 1 квітня

Енергетика
679
Українські обленерго для впровадження стимулюючого регулювання (RAB-регулювання) повинні пройти тривалий процес громадських обговорень, а також – розгляд в Національній комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). З цієї причини глава НКРЕКП Дмитро Вовк вважає, що жодне обленерго не перейде на RAB-регулювання з 1 квітня 2018 року. Про це він заявив агентству “Інтерфакс-Україна”.
“З урахуванням термінів відкритих обговорень, думаю, ніхто (жодне обленерго не буде переведено на RAB-регулювання з 1 квітня – ІФ). Обговорення мають пройти на рівні регіону, їх результати повинні бути опрацьовані комісією, схвалені для обговорення на рівні комісії”, – сказав Вовк.
Глава регулятора нагадав про особливості підготовки до переходу. Зокрема, обленерго публікує обґрунтування необхідності встановлення нових тарифів і дані щодо інвестпрограми. Потім громадськість може протягом 14-20 днів висувати свої зауваження і пропозиції.
Потім обленерго проводить відкрите обговорення (слухання) із залученням місцевих органів влади. Результати засідання подаються в НКРЕКП і розглядаються протягом 10 днів.
Якщо комісія схвалить, проект рішення про перехід на а RAB-регулювання оприлюднюється на сайті НКРЕКП. Проводиться відкрите обговорення на рівні НКРЕКП, і приймається остаточне рішення. Таким чином, від оприлюднення проекту рішення на сайті НКРЕКП до фінального рішення комісії проходить не менше 20 днів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас