Юань падає рекордними темпами з 2015 р., долар слабо дешевшає до євро та ієни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юань падає рекордними темпами з 2015 р., долар слабо дешевшає до євро та ієни

Валюта
881
Китайський юань в ході торгів у четвер падає в парі з доларом рекордними темпами з 2015 року, коли влада КНР здійснила девальвацію національної валюти.
Курс юаня впав на торгах в Шанхаї на 1,1% – до 6,3287 юаня/$1. В ході сесії його падіння досягало 1,4%.
Ослабленню юаня сприяли, зокрема, статдані, що вказали на менш суттєвий, ніж очікувалося, профіцит торгового балансу КНР на тлі швидких темпів зростання імпорту. Крім того, експерти очікують, що влада Китаю може вжити заходів для обмеження зміцнення юаня після зростання його курсу до долара до дворічного максимуму раніше на цьому тижні.
Разом з тим долар помірно зміцнюється до євро та ієни в четвер після істотного стрибка напередодні, викликаного досягненням лідерами Сенату остаточної домовленості щодо бюджету США.
Угода, яка передбачає збільшення в найближчі два роки витрат на оборону і кілька соціальних програм, має покласти край протистоянню, що поставило під питання нормальне фінансування поточної роботи уряду США.
При цьому обидві палати мусять терміново прийняти черговий закон про тимчасове фінансування виконавчої влади, позаяк поточне фінансування закінчиться вранці в п’ятницю.
Пара євро/долар на 16:07 торгується на рівні $1,2245 у порівнянні з $1,2272 на закриття попередньої сесії. У середу долар зріс на 0,9%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас