Intel представила потужний «сервер на чіпі» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel представила потужний «сервер на чіпі»

Фондовий ринок
840
Intel представила потужний і при цьому невеликий процесор Xeon D-2100, який дозволить збільшити пропускну здатність інтернету на стороні користувача. Потужністю всього 60-100 Вт, він легко може використовуватися в невеликому офісі, пише Engadget.
Зазвичай чіпи Intel сімейства Xeon розташовуються в окремих серверних кімнатах або на «м’язистих» робочих станціях, на кшталт нового iMac Pro c якоюсь шаленою продуктивністю. Однак в сучасному інтернеті підключені автомобілі, VPN, стрімінгове відео та інші технології потребують більш компактної обчислювальної потужності.
Для цього Intel і представила новий процесор Xeon D-2100. Цей «сервер на чіпі» дозволяє використовувати можливості Xeon «на передовій» інтернету. В ідеалі, ці процесори зможуть усунути вузькі місця мережі, коли хмарні сервіси часом «виснуть», бо залежать від дуже віддалених серверів.
Xeon D-2100 складається з 18 ядер, має роз’єми для підключення чотирьох портів Ethernet зі швидкістю 10 Гбіт/с і невелику потужність – всього 60-100 Вт. Іншими словами, його можна легко встановити в офісі без додаткових вимог, які звичайно пред’являються до великих серверів.
Intel не стала розголошувати ціни, хоча з упевненістю можна сказати, що ви навряд чи будете купувати такий процесор для домашнього використання. І так, він піде в комплекті з патчами проти Meltdown і Spectre. Тож, новий чіп допоможе вашому автомобілю не застрягти в очікуванні даних про пробки, а вам – подивитися новий серіал одночасно з іншими.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас