Голові ради директорів Samsung, який перебуває в комі, загрожують нові звинувачення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голові ради директорів Samsung, який перебуває в комі, загрожують нові звинувачення

Фондовий ринок
628
Голова ради директорів Samsung Electronics Лі Кун Хі підозрюється в ухиленні від сплати податків на загальну суму 8,2 млрд вон ($7,5 млн), повідомляє південнокорейське агентство “Ренхап”.
Згідно з результатами розслідування, Лі Кун Хі тримав близько 400 млрд вон на 260 різних рахунках, оформлених на співробітників компанії. Це дозволило йому уникнути сплати податків на приріст капіталу, а також податків на нерухомість, загальним обсягом 8,2 млрд он в період з 2007 по 2010 рр., повідомили агентству представники поліції.
76-річний Лі Кун Хі прикутий до ліжка майже чотири роки після серцевого нападу, що стався в 2014 році. Його лікар підтвердив, що Лі Кун Хі не дієздатний і залишається в комі після нападу.
Раніше на цьому тижні стало відомо, що Високий суд Сеула скоротив термін ув’язнення синові Лі Кун Хі – віце-президенту і фактичному главі Samsung Electronics Лі Джейону (Lee Jae-yong, в іншій транскрипції – Лі Чже Йону) удвічі – до 2,5 років, а також відклав на 4 роки приведення вироку у виконання.
Лі Джейон, що перебував під вартою майже рік, був випущений на свободу.
Справа “спадкоємця Samsung” пов’язана з корупційним скандалом, що вибухнув раніше навколо колишнього президента країни Пак Кин Хе.
У 2009 році Лі Кун Хі вже був засуджений у справі про ухилення від сплати податків, але потім був помилуваний південнокорейським президентом. Глава Samsung брав активну участь в кампанії за проведення зимових Олімпійських ігор в Південній Кореї.
Лі Джейон, як очікується, відвідає церемонію відкриття Олімпійських ігор в Пхенчхані в п’ятницю, пише газета Financial Times.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас