ФГВФО продав активи банку "Таврика" за 10% балансової вартості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО продав активи банку "Таврика" за 10% балансової вартості

Фондовий ринок
451
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) розпродав на голландському аукціоні в системі ProZorro за 3,3 млн грн залишок активів банку “Таврика” (Київ) з балансовою вартістю 32,6 млн грн.
Як повідомляється в системі ProZorro, до складу активів входили права вимоги за кредитами фізичних і юридичних осіб, нежитлові приміщення в Харківській і Чернігівській областях, земельна ділянка в Чернігівській обл., заборгованість фізосіб за картковими рахунками, дебіторська заборгованість, а також майнові права на цінні папери низки акціонерних товариств.
“Це не всі активи банку. Це фінальна частина, яку треба терміново продати, оскільки за законом банк треба закрити через кілька місяців. Для такого розпродажу – це непогана ціна. Через місяць-другий буде зрозуміло, скільки всього отримали за всі активи банку”, – прокоментував керівник проекту “ProZorro.Продажі” Олексій Соболєв на своїй сторінці у соцмережі “Фейсбук”.
Переможцем аукціону визнано ТОВ “Укрфінконсалтинг” (Київ). За даними Єдиного державного реєстру фізичних та юридичних осіб, учасниками товариства з майже рівними частками є Тетяна Давиденко, Віктор Соколов та Микола Корчевний.

Довідка Finance.ua

  • НБУ 20 березня 2013 року вирішив відкликати банківську ліцензію та ліквідувати банк “Таврика”. Процедура ліквідації повинна була завершитися через рік, однак пізніше була продовжена.
  • Згідно з даними НБУ, до 1 січня 2013 року за розміром загальних активів (2,653 млрд грн) банк “Таврика” займав 60-е місце серед 175 банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас