Китайський юань може продемонструвати найбільше падіння за день з 2015 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський юань може продемонструвати найбільше падіння за день з 2015 р.

Валюта
751
У четвер китайський юань впав проти долара США на 1,1% і може закритися з найбільшим одноденним падінням за рік з серпня 2015 року, коли Народний банк Китаю девальвував свою валюту, повідомляє Dow Jones.
На момент написання статті пара долар США/юань торгувалася на ринку континентального Китаю 6,3287, після того, як раніше в четвер юань знизився проти долара на 1,4%. У середу на момент закриття сесії в Китаї пара торгувалася по 6,2596.
За словами аналітиків, поки що складно сказати, що спровокувало таку динаміку. Юань почав знижуватися в першій половині азіатської сесії четверга. Приблизно в цей час вийшли офіційні дані щодо зовнішньої торгівлі Китаю за січень, які показали, що імпорт зростав швидше, ніж експорт, і позитивне сальдо торговельного балансу Китаю скоротилося більше, ніж прогнозували економісти.
Юань зростав проти американської валюти в середу, коли інші валюти, такі як євро і британський фунт, знижувалися проти неї.
На момент написання статті євро торгувався проти долара США із зростанням на 0,1%, а японська єна – зі зниженням на 0,3%.
На початку року багато інвесторів ставили на зростання юаня, очікуючи подальшого ослаблення долара США. Зниження китайської валюти в четвер стало несподіваним для них, сказав економіст Commerzbank AG Чжоу Хао.
Темп зростання юаня в останні тижні дивував багатьох аналітиків та інвесторів. На досягнутому в середу піку цього року він торгувався проти долара США з підвищенням приблизно на 4%, наблизившись до максимуму з 11 серпня 2015 року, коли центральний банк Китаю девальвував свою валюту.
На четвер Народний банк Китаю встановив серединний курс пари долар/юань на рівні 6,2822. Від цього курсу допускаються відхилення на 2% вгору або вниз.
На офшорному ринку, де юань торгується більш вільно, пара зросла на 0,5%, до 6,3485.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас