Ціни на нафту зменшили темпи зниження після падіння на 3% на даних щодо видобутку в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту зменшили темпи зниження після падіння на 3% на даних щодо видобутку в США

Енергетика
448
Світові ціни на нафту в четвер вранці дещо знижуються, при цьому вдень у середу падіння вартості сировини сягало 2-3%, що було викликано даними про значне зростання видобутку в США за минулий тиждень.
Станом на 6.41 за Києвом вартість квітневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,35%, до 65,28 долара за барель, в середу падіння досягало 2%. Ціна березневих ф’ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 0,52%, до 61,47 долара за барель, при цьому в ході торгів середи нафта WTI дешевшала більше, ніж на 3%, після статистики від міненерго США.
“Що здивувало найбільше, так це значне зростання видобутку нафти (у США – ред.) – до 10,25 мільйона барелів на день, що значно вище показника минулого тижня в 9,92 мільйона. Очевидно, дані вказують на незбалансований ринок, і у відповідь ціни на нафту помітно знизилися”, – цитує агентство Рейтер слова ринкового аналітика Forex.com Фавада Разакзади (Fawad Razaqzada).
Днем раніше міністерство енергетики США повідомило, що видобуток нафти в країні за підсумками минулого тижня зріс на 3,3%, або на 332 тисячі барелів на добу, до 10,251 мільйона барелів на добу. При цьому комерційні запаси нафти збільшилися на 1,9 мільйона барелів, до 420,3 мільйона барелів при прогнозі зростання в 3,2 мільйона.
У середу американська нафтогазова сервісна компанія Baker Hughes, a GE Company (BHGE) повідомила про зростання кількості бурових установок за місяць в світі на 4%, або 86 одиниць, їх загальна кількість склала в січні поточного року 2,175 тисячі штук. За місяць в США їх кількість зросла на 7 одиниць, або на 0,7% – до 937 штук.
Інвестори також звернули увагу на повідомлення про те, що трубопровід Forties в Північному морі був закритий у середу. Закриття нафтопроводу в зв’язку з поломкою в середині грудня минулого року підтримувало нафтові ціни.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас