Javelin будуть в Україні в нинішньому році, - Полторак — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Javelin будуть в Україні в нинішньому році, - Полторак

Казна та Політика
619
Міністр оборони України Степан Полторак переконаний в отриманні від США протитанкових комплексів Javelin вже в поточному році.
“Я хотів би сказати точно: ми отримаємо Джевеліни своєчасно… В цьому році точно”, – сказав С.Полторак в ефірі телеканалу “112. Україна” в середу.
Як повідомлялося, 25 грудня 2017 року телеканал ABC News з посиланням на кілька джерел в Держдепартаменті США повідомляв про намір американського президента Дональда Трампа схвалити план поставок протитанкових ракет в Україні. За інформацією джерел, мова йде про постачання 210 протитанкових ракет і 35 пускових установок на суму $47 млн.
17 січня начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що підготовка до експлуатації ПТРК Javelin вже ведеться, а їх поставки і прийом на озброєння української армії очікуються в першому півріччі поточного року, додавши, що партнери називають “різні терміни – від двох до п’яти-шести місяців”.
29 січня 2018 року спеціальний представник США по Україні Курт Волкер повідомив, що Україна і США спільно працюють над передачею Збройним силам України ПТРК Javelin, але для цього потрібен час.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас