Майнінг в світі і Україні — найкращі країни за версією Bloomberg (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майнінг в світі і Україні — найкращі країни за версією Bloomberg (інфографіка)

Фінтех і Картки
2206
Видання Bloomberg звернуло увагу на те, які чинники стимулюють розвиток майнінгу в світі. Виявилося, що фахівці з видобутку криптовалюти буквально полюють за дешевою електроенергією, щоб підвищити рентабельність бізнесу. На основі інформації зі звіту New Energy Finance видання склало інфографіку привабливості країн для майнінгу.
За розрахунками BNEF, вартість енергії може віднімати від 30% до 60% виручки, одержаної від майнінгу. Ситуація пояснюється тим, що обчислення, якими супроводжується видобуток криптовалют, постійно ускладнюються, а масштабні серверні ферми вимагають кондиціонування. Зараз для роботи комп’ютерного обладнання, що підтримує функціонування блокчейна біткойна, знадобилося б 30 атомних реакторів, які працюють на повну потужність. Це більше, ніж сучасна індустрія електрокарів.
Майнінг в світі і Україні — найкращі країни за версією Bloomberg (інфографіка)
При цьому в Китаї, провідній в галузі майнінгу країні, більшість ферм спирається на енергію, отриману від вугільних електростанцій. Уряд намагається впливати на ситуацію, обмежуючи вплив на навколишнє середовище, а також вводячи нові заходи регулювання. Завдяки цьому близько 70% підприємств, які займаються майнінгом біткойна, нині знаходяться у власності китайських компаній. На тлі цього інвестори шукають нові місця для оптимального вкладення коштів. Грузія — один з фаворитів таких перегонів при вартості в $50 за мегават-годину. Середня вартість електроенергії по світу — $121 за мегават-годину.
За кількістю «білих» комірок для кожної країни зі списку Bloomberg склали світову мапу зручності майнінгу.
Україна (за підрахунками редакції) в ній розташувалася б посередині рейтингу, отримавши 3 бали з 5 можливих. Плюсами виявилася дешева енергія, відносно невисока середньорічна температура, задовільна позиція в міжнародному рейтингу ведення бізнесу. Негативних чинників два: незначне використання відновлюваних джерел енергії і повільне інтернет-з’єднання. Таким чином Україна, опинилася в одній категорії з Австрією, Німеччиною, Японією, Росією.
Майнінг в світі і Україні — найкращі країни за версією Bloomberg (інфографіка)
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас