В Україні заговорили про будівництво сотень кілометрів бетонних доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні заговорили про будівництво сотень кілометрів бетонних доріг

Казна та Політика
3486
У найближчі кілька років в Україні можуть з’явитися сотні кілометрів нових бетонних доріг. Про це пише видання BusinessViews.
Як зазначається, всього у нас в країні менше 200 кілометрів сучасних бетонних доріг, в Європі їх десятки тисяч кілометрів.
За даними видання, вартість будівництва цементобетонних доріг вища, ніж асфальтобетонних, але при цьому вони рідше потребують ремонту, а значить експлуатація обійдеться дешевше.
За оцінкою компанії HeidelbergCement AG, витрати на будівництво і експлуатацію зрівняються протягом 10 років, а далі цементна дорога буде вигідніша.
Позитивний ефект від бетонних доріг для економіки різноманітний: знижується імпорт бітуму, зростає попит на вітчизняний цемент, падає споживання пального, знижуються витрати на освітлення доріг через кращу відбивну здатність бетону. Цементна дорога більш стійка до зносу, не деформується у спекотну погоду і під впливом важкого транспорту, відповідно, на дорозі не виникає колії.
Крім того, на цементобетонних дорогах коротший гальмівний шлях, а видимість при поганій погоді і в темряві краща.
Як пише видання, на 2018 рік обсяг фінансування доріг у порівнянні з 2017 роком збільшиться майже в два рази, а за наступні 2 роки зросте ще вдвічі. Це дозволить займатися не тільки поточним ремонтом, але проводити реконструкцію і будувати нові дороги.
За матеріалами:
businessviews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас