У Борисполі набрало чинності нове положення про знижки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Борисполі набрало чинності нове положення про знижки

Фондовий ринок
809
Найбільший аеропорт України – Міжнародний аеропорт Бориспіль – з 1 лютого 2017 року ввів у дію положення про застосування понижувальних коефіцієнтів до аеропортових зборів, які стягуються в аеропорту.
Згідно з текстом положення, передає агентство Інтерфакс-Україна, метою його розробки було підвищення конкурентоспроможності Борисполя, збільшення пасажиропотоку і доходів аеропорту, розширення мережі авіамаршрутів і залучення нових перевізників в аеропорт, а також стимулювання авіакомпаній як комерційних партнерів аеропорту.
Базовим роком для розрахунків у положенні вказано 2017-й. При збільшенні в поточному місяці кількості відправлених перевізником пасажирів на регулярних міжнародних рейсах в порівнянні з аналогічним місяцем базового року, розраховується приріст відправки таких пасажирів. З урахуванням приросту щомісяця до збору за обслуговування в аеровокзалі можуть застосовуватися такі знижки: в перший рік може бути встановлений понижуючий коефіцієнт 0,2, другий – 0,4, третій – 0,6 і четвертий – 0,8.
При збільшенні перевізником в поточному місяці кількості відправлених міжнародних регулярних рейсів, розраховується показник їх приросту. На підставі цього до збору за зліт/посадку можуть застосовуватися такі ж коефіцієнти, як і зазначено вище.
Серед зборів, які стягуються в аеропорту, вказуються: збір за обслуговування пасажирів в аеровокзалі і збір за зліт/посадку повітряних суден. Згідно з наказом Міністерства інфраструктури №37, збір за зліт/посадку становить для міжнародних сполучень: $10,50 за 1 тонну максимальної злітної маси; для внутрішніх сполучень – $1,05.
Збір за обслуговування пасажирів в аеровокзалі для міжнародних сполучень становить $13 за кожного відправленого пасажира; $8,50 за кожного транзитного пасажира; $2,50 за кожного відправленого внутрішнього пасажира.
При перевезенні авіакомпанією транзитних пасажирів до збору за обслуговування в аеровокзалі застосовується коефіцієнт 0,2.
У положенні нагадується, що до збору за обслуговування пасажирів в аеровокзалі застосовуються знижки, розмір яких залежить від кількості пасажирів, відправлених за місяць.
Так, при кількості до 4999 пасажирів зна місяць, знижка не надається. Від 5000 до 9999 пасажирів за місяць вона складе 5%; від 10 000 до 19 999 – 10%; від 20 тис. до 29,999 тис. – 15%. Максимальна знижка складе 55% при перевезенні понад 260 тис. пасажирів за місяць.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас