В АМКУ повідомили, скільки втрачає держбюджет через неврегульованість лотерейного ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В АМКУ повідомили, скільки втрачає держбюджет через неврегульованість лотерейного ринку

Казна та Політика
169
За 2015-2016 роки, якщо порівнювати з попередніми періодами, державний бюджет України недоотримав близько 538 млн грн через відсутність зваженої державної політики на ринку розповсюдження лотерей.
Такі факти в ході презентації масштабного дослідження лотерейного ринку, проведеного Антимонопольним комітетом, оприлюднила державний уповноважений АМКУ Агія Загребельська.
“Тільки за 2015-2016 роки Україна втратила мінімум 538 млн грн тільки відрахувань від лотерейної діяльності, і це за умови того, що ринок продовжував би перебувати “в стані” 2013 року”, – сказала Загребельська.
Як повідомив під час обговорення представник лотерейного оператора Євген Власенко, для того, щоб бюджет країни наповнювався, необхідні дві прості умови: контроль ринку з боку держави за допомогою обов’язкової сертифікації лотерейного обладнання міжнародними компаніями і державний прозорий контроль грошей, отриманих від реалізації лотерей, з акцентом на спорт, культуру, освіту.
Варто зазначити, що глава АМКУ Юрій Терентьєв прийшов на засідання тільки після закінчення презентації. “На жаль без нього не було кворуму, необхідного для проведення самого засідання Комітету, яке було заплановано”, – поскаржилася Загребельська.
Відповідно, результати дослідження ринку лотерей в четвер не були затверджені комісією через відсутність кворуму, однак затвердження його внесено до порядку денного на засідання, яке відбудеться через два тижні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас