Всупереч очікуванням Falcon 9 витримала посадку на воду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всупереч очікуванням Falcon 9 витримала посадку на воду

Технології&Авто
1108
SpaceX знову запустила ракету Falcon 9, що раніше літала. Корисним вантажем виступив супутник GovSat-1, яким буде користуватися уряд Люксембургу та європейський кабельний оператор SES. Особливістю цього запуску стало випробування нової системи приземлення. Причому ракета не сідала на платформу, а прямо на воду у відкритому океані. Дивно, що космічний апарат при цьому уцілів.
В ході цього польоту тестувалася нова система приземлення, яка використовує при посадці три двигуни і має збільшену потужність. Вона повинна забезпечити більш ефективну і безпечну посадку. Оскільки це було перше випробування нової системи, Ілон Маск не наважився піддавати небезпеці посадочну платформу, припускає Verge. Оскільки ця Falcon 9 вже не раз літала, то в компанії вирішили, що її затоплення не стане великою бідою — важливіше випробувати посадкову систему.
Вона була випробувана при посадці прямо на поверхню океану, але, всупереч очікуванням інженерів, ракета не зруйнувалася, а вціліла. Ілон Маск поділився своїм здивуванням з користувачами Твіттера і опублікував фотографію ракети. Він також написав, що компанія спробує доставити її на берег. Чи зможе ракета злетіти ще раз, поки що не повідомляється.
З приземленням першого ступеня ракети-носія після космічного польоту пов’язана вся ідея SpaceX. Саме завдяки повторному використанню ракет компанія планує отримувати прибуток.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас