Експерти Deutsche Bahn допоможуть модернізувати залізничну інфраструктуру Одеського порту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти Deutsche Bahn допоможуть модернізувати залізничну інфраструктуру Одеського порту

Казна та Політика
412
Протягом наступних шести тижнів в Одеському морському порту працюватимуть німецькі залізничні експерти. За допомогою фахівців DB Engineering & Consulting GmbH адміністрація морського порту планує розв’язати проблему “пляшкового горлечка” залізничної станції Одеса-Порт.
На нараді в адміністрації порту 1 лютого німецькі експерти узгодили питання взаємодії з представниками адміністрації порту, Регіонального відділення “Одеська залізниця” ПАТ “Укрзалізниця” і Асоціації стивідорних компаній порту.
“В даний момент “Одеська залізниця” за ініціативою Адміністрації Одеського порту вже замовила дослідницьку роботу в спеціалізованому науковому закладі залізничного транспорту. Крім того, в Одеській філії АМПУ є власне бачення перспектив розвитку залізничної інфраструктури підприємства, функціонування системи диспетчеризації залізничних операцій. Паралельне дослідження наших німецьких партнерів дозволить нам порівняти кілька бачень, які очевидно доповнять і збагатять одне одного, і на базі аналізу декількох точок зору дозволять виробити якусь оптимальну стратегію розвитку станції Одеса-порт для прийняття конкретних рішень на рівні АМПУ, “Укрзалізниці” і профільного міністерства”, – заявив начальник адміністрації порту Ігор Ткачук.
За словами Анастаса Коккіна, гендиректора ДП “К” (компанії-оператор контейнерного терміналу на Карантинному молу), з DB Engineering & Consulting GmbH укладено договір, предметом якого є надання консалтингових послуг в плані дослідження та аналізу питань модернізації залізничної інфраструктури та оптимізації залізничних операцій в порту.
Представник німецької компанії Матіас Сейферт пояснив, що робота експертів Deutsche Bahn в даний момент структурована на кілька етапів. Першим етапом є вивчення залізничної інфраструктури порту і технології внутрішньопортового операцій з урахуванням обсягів, номенклатури, сезонних факторів, існуючої моделі координації роботи порту, дороги, стивідорних компаній. Далі експерти планують виробити “дорожню карту” підвищення ефективності роботи залізничної інфраструктури порту та взаємодії портової влади з адміністрацією залізниці.
“Наші рекомендації повинні вказати шляхи підвищення пропускної спроможності порту. Підкреслю, що при підготовці власних висновків ми будемо користуватися також напрацюваннями місцевих фахівців. Сподіваюся, що запропоновані нами рекомендації будуть реалістичні, можуть дати результат уже сьогодні. Постараємося виходити з ситуації на місці і утриматися від пропозицій супердорогих проектів”, – зазначив Сейферт.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас