У Таїланді туристам-курцям загрожує в'язниця або штраф — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Таїланді туристам-курцям загрожує в'язниця або штраф

Світ
881
Тепер туристам-курцям загрожують рік в’язниці або штраф понад $3 тис.. Заборона поширюється на всі види сигарет, включаючи електронні.
Вона діє на 24-х найбільш популярних пляжах, розташованих на узбережжі Андаманського моря і Сіамської затоки в 15 провінціях Таїланду. Серед них – Мае Пім в Rayong, Лаем Сінг в Чантабурі, Банг Саен, Паттайя і Ко Сі Чанг у Чонбурі, Ча-Ам в Пхетчабурі, Хуа Хін в Кірі Кан, Патонг на Пхукеті, Ко Самуї в Сурат Тхані й інші.
Тепер туристам доведеться викидати недопалки до того, як вони прийшли на море. З цією метою перед входом на пляжі будуть встановлені спеціальні контейнери.
Як пише газета The Phuket News, протягом трьох місяців співробітники департаменту морських і прибережних ресурсів біологічного центру Пхукета проводили роз’яснювальну роботу на курортах, нагадуючи туристам, що з 1 лютого їх чекає покарання за куріння.
При цьому, за даними видання, заборона стосується будь-якого сміття, яке туристи спробують кинути на пляжі або закопати в пісок, а не тільки недопалків.
Як повідомляли раніше в міністерстві навколишнього середовища, мета заборони – очистити пляжі від величезної кількості недопалків, які до вечора килимом покривають пісок. Недопалки становлять близько третини всього сміття, зібраного на пляжах. Недопалки також засмічують зливові стоки, що призводить до підвищення рівня води під час повеней.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас