Світове виробництво зерна в цьому сільгоспроці встановить новий рекорд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світове виробництво зерна в цьому сільгоспроці встановить новий рекорд

Аграрний ринок
361
Світове виробництво зерна в цьому сільгоспроці (липень 2017-червень 2018 рр..) встановить новий рекорд, прогнозує ФАО (продовольча і сільськогосподарська організація ООН).
Згідно з оновленим прогнозом, світове виробництво складе 2 млрд 640 млн тонн, що на 1,3% більше, ніж в 2016 році. “Це є новим світовим рекордом”, – підкреслюється в доповіді організації.
Прогноз був збільшений на 13,5 млн тонн з грудня. Це зроблено у зв’язку з очікуванням хороших урожаїв зерна, насамперед пшениці, в Канаді і Російській Федерації, а також рису в Китаї. Оцінка збору фуражного зерна зросла, головним чином, за рахунок збільшення виробництва кукурудзи в Китаї, Мексиці та ЄС.
Прогноз споживання зернових у цьому сільгоспроці також переглянутий у бік збільшення на 1,4%. “Це відображає помітний стрибок попиту на фуражне зерно. Попит на нього як корм для тварин, за прогнозами, досягне рекордно високого рівня на тлі значного зростання, очікуваного в Бразилії, Китаї, ЄС і Мексиці”, – йдеться в доповіді.
Очікується також, що співвідношення запасів до споживання досягне найвищого рівня за останні 16 років – 27,7%.
Як прогнозують експерти ФАО, обсяги міжнародної торгівлі скоротяться незначно за всіма основними зерновими культурами, крім кукурудзи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас