Samsung запустив велике виробництво чіпів для майнінгу криптовалют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung запустив велике виробництво чіпів для майнінгу криптовалют

Фондовий ринок
1046
Південнокорейський гігант Samsung почав виробництво обладнання для майнінгу біткойна і інших криптовалют. Про це повідомляє Techcrunch.
Корпорація володіє одним з найбільших у світі заводів з виробництва напівпровідників, на якому торік і була завершена розробка нових чіпів для ASIC-майнерів. Інформацію про це виданню підтвердив представник корпорації. При цьому він зазначив, що компанія не може розкрити інформацію про клієнтів, які отримають дані чіпи.
Про інтерес Samsung до технології майнінгу ЗМІ писали ще в 2015 році. Представники компанії підтвердили, що в даний час ведеться розробка такого обладнання, а виробничі потужності готуються до випуску чіпів для майнінгу криптовалют. Однак більш докладні відомості, в тому числі щодо клієнтів компанії, поки не розголошуються.
Зі зростанням вартості криптовалют росте і попит на обладнання для майнінгу. Але особливість майнінгу полягає в тому, що зі збільшенням залученого в майнінг обладнання росте і складність обчислень, щоб забезпечити стабільність емісії. Тому майнери зацікавлені у все більш продуктивних обчислювальних системах. Через це і відбувається міграція з процесорів на відеокарти, а потім і на ASIC-системи.
Поки немає відомостей, яке саме обладнання буде випускати Samsung. В даний час постачальником чіпів для збирачів систем для майнінгу, таких як Bitmain, є компанія TSMC. Поставка таких чіпів щоквартально приносить компанії $350-400 млн доходу.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас