Кількість інтернет-користувачів перевищила 4 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість інтернет-користувачів перевищила 4 млрд

Світ
729
За 2017 рік доступ до інтернету отримали 250 млн осіб, і кількість інтернет-користувачів вперше в історії перевищила 4 мільярди. Багато в чому такому зростанню посприяли доступні смартфони — в цьому році 200 млн осіб придбали свій перший мобільний пристрій. The Next Web проаналізував дослідження 2017 року і склав список найбільш цікавих трендів, які характеризують користувачів інтернету.
За цей рік збільшилася не тільки кількість користувачів, але і час, проведений онлайн. За останніми даними GlobalWebIndex, в середньому люди так чи інакше користуються інтернетом по 6 годин на день — це третина (а для когось половина) від всього часу неспання. Якщо скласти всі ці годинники разом, то в 2018 році 4 мільярди осіб проведуть онлайн мільярд років.
Очевидно, що доступ до інтернету розподілений по планеті нерівномірно. Як і раніше не так просто бути весь час онлайн в Центральній Африці та Південній Азії. Але в 2018 ситуація почне докорінно змінюватися. Інтернет стає доступнішим навіть у цих регіонах, і в Африці кількість користувачів щорічно зростає на 20%. У Малі спостерігається шестиразове зростання порівняно з січнем 2017 року. А в Беніні, Сьєрра-Леоне, Нігері і Мозамбіку кількість інтернет-користувачів подвоїлася за той же період.
Але це не історія про «ще один мільярд». Доступ до інтернету дозволить країнам третього світу отримати необмежений доступ до ресурсів таких компаній, як Google, Facebook, Alibaba і Tencent. Вони, в свою чергу, будуть створювати продукти з урахуванням вимог своїх нових користувачів. Об’єднання всього світу в єдину мережу підштовхне розвиток інтернету ще сильніше, що в кінцевому підсумку вплине абсолютно на всіх.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас