У Польщі побудують вежу для очищення повітря — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі побудують вежу для очищення повітря

Технології&Авто
666
Конструкція Smog Free Tower, яка спочатку була встановлена в Роттердамі і Амстердамі, а в 2016 році перемістилася в Пекін, тепер прямує на громадський парк в Польщі. В рамках ширшого проекту, спрямованого на те, щоб підкреслити необхідність очищення міського повітря від забруднень, вежа буде зведена в Кракові, щоб використовувати свою технологію іонізації повітря для боротьби зі смогом у всьому місті.
Конструкція Smog Free Tower була придумана голландським художником Даном Русегардом (Dan Roosegaarde) і являє собою установку, що очищує повітря. Вежа заввишки 7 м і завтовшки 3,5 м створює локалізовану бульбашку очищеного повітря, виділяючи позитивно заряджені іони в повітря. Вони чіпляються за дрібні частинки і всмоктуються назад у вежу, притягуючись на негативно заряджену поверхню.
Вчені з Технологічного університету Ейндховена вивчили ефективність вежі і виявили, що вона може захоплювати до 70 відсотків частинок діаметром 10 мікрометрів і менше і до 50 відсотків частинок розміром 2,5 мікрометра і менше. При цьому вежа споживає електрики не більше, ніж простий водонагрівач.
Після того як Smog Free Tower почала працювати в Пекіні, їй вдалося очистити понад 30 мільйонів кубічних метрів повітря за 40 днів. За словами розробників вежі, це в 10 разів більше Пекінського національного стадіону, який вміщує до 80 000 осіб.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас