Електричний Harley з'явиться на дорогах в 2019 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електричний Harley з'явиться на дорогах в 2019 році

Технології&Авто
740
Легендарна компанія Harley-Davidson конкретизувала плани зі створення електричного мотоцикла. Минулий рік видався важким, але безпілотні автомобілі відродять інтерес до мотоциклів, які дарують задоволення від водіння, сподівається керівництво компанії. Однак двоколісний транспорт теж повинен стати екологічним.
Прототип електромотоцикла Livewire компанія представила ще в 2014 році, і відтоді не розвивала тему. Можливо, каменем спотикання стала мала ємність акумуляторів, яких вистачало лише на 85 км. Тепер Harley розповіла про свої плани в квартальному звіті. Він вийшов досить песимістичним, але керівництво сподівається, що електромотоцикли на дорогах майбутнього будуть органічно доповнювати безпілотні авто.

За підсумками фінансового року Harley похвалитися особливо нічим: продажі впали на 6,7%, а на ключовому ринку в США — на 8,5%. Доводиться закривати один із заводів в Канзас-Сіті, звільняючи 800 осіб. Керівництво сподівається, що стрімкий електромотоцикл додасть нову динаміку і всьому бізнесу. «По мірі того, як ми розширюємо наші можливості і прихильність до електричних мотоциклів, ми все більше надихаємося тією роллю, яку вони будуть грати в розширенні нашого бізнесу», — говорить виконавчий директор Harley-Davidson Метью Леватич. Він упевнений, що Harley під силу очолити цей напрямок. У численних стартапів, які виходять на цей ринок, немає необхідного для виробництва мотоцикла досвіду і зв’язків з постачальниками, впевнений Леватич.
Як зазначає CNN, електромотоцикли можуть бути одночасно легкими в управлінні, бо не вимагають перемикання передач, і дуже динамічними завдяки величезному крутному моменту, притаманному електродвигунам. У технології є потенціал, який дозволяє позиціонувати електробайки як антипод безпілотного автомобіля.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас