Із ПАТ «Енергобанк» 15,7 млн дол. США виведено через рахунок у Вank Frick & Co — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Із ПАТ «Енергобанк» 15,7 млн дол. США виведено через рахунок у Вank Frick & Co

Кредит&Депозит
290
Проведення фіктивних операцій кредитування під цінні папери підконтрольних власникам підприємств, виведення коштів через кореспондентський рахунок в Bank Frick & Со (Ліхтенштейн), неправомірне обтяження на користь окремих клієнтів належного банку значного за вартістю нерухомого майна – маніпуляції з активами, що проводилися власниками і керівниками ПАТ «ЕНЕРГОБАНК» у той час, коли його фінансовий стан загрожував інтересам вкладників та кредиторів.
Про це йдеться на сайті Фонду гарантування.
Фонд гарантування повідомляє , що колишні власники та службові особи ПАТ «ЕНЕРГОБАНК», зловживаючи службовим становищем, заволоділи коштами банку на загальну суму 561,37 млн грн шляхом надання кредитів підконтрольним юридичним особам з ознаками фіктивності на придбання незабезпечених і неліквідних цінних паперів інших, підконтрольних колишньому власнику банку компаній. Щодо цього зараз триває досудове розслідування в кримінальному провадженні за статтею 190 Кримінального кодексу України («Шахрайство»).
Після запровадження у ПАТ «ЕНЕРГОБАНК» тимчасової адміністрації фізичні особи, на користь яких було укладено договори іпотеки, звернули стягнення на нерухоме майно. У подальшому деякі об’єкти були відчужені на користь третіх осіб. Зараз судові процеси щодо нерухомого майна тривають, однак повернути його у власність банку не вдалося. Хоча зазначена високоліквідна нерухомість і включена до ліквідаційної маси банку, продати її з метою розрахунків з кредиторами банку на даний час юридично неможливо.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас